MUURAMESSA SAUNAVIERAANA

21.12.2021

Eräänä joulukuisena päivänä 2021 osuin  Muuramen kuntaan. Kuulin, että siellä vietetään satavuotisjuhlia! Juhlamieli korkealla, mutta nälkäisenä tonttuna askeleeni sekoitti muhevan ruuan tuoksu. Se tuli ravintolasta nimeltä Anoppila.  Siellä minulle lapattiin lautaselle mahtava annos muusia - ja ihan kaikkea muutakin herkullista. Söin lautaseni putipuhtaaksi! Nyt jaksoin taas tallustaa.

Lasten lumisaunahetken muistan varmasti ikivanhaksi parrakkaaksi saunatontuksi saakka. 

Matka jatkui hyvän saunavainuni avulla kohti etelää. Pian löysinkin kiuasvalmistaja Harvia Oy:n pääkonttorin, joka oli hyyyvin jännittävä paikka. Sain rintaani vierailijatarran ja sitten juoksentelin pitkin käytäviä! Siellä oli  kivoja saunasta tykkääviä herroja, jotka sain mukaani erikoislöylyihin. 

Niittyahon päiväkodin lapset olivat rakentaneet minua varten lumesta kokonaisen Spa-osaston. Siellä oli lämmin ja kylmä allas ja upeat Voimakivet. Lasten lumisaunahetken muistan varmasti ikivanhaksi parrakkaaksi saunatontuksi saakka.

Matkani huipentui Kivitaskun Haikusaunaan, jossa Muuramen kunnanisät olivat tutussa seurassa ja oikein iloisissa joulusaunatunnelmissa. Pääsin heidän kanssaan lauteille!

Tämä reissuni Muuramessa oli ikimuistoinen. Kaikki tapaamani ihmiset pitivät saunomisesta erityisen paljon. Tällaisista paikoista ja ihmisistä minä kyllä tykkään - ja tulen varmasti toistekin!