ENSIMMÄISET LÖYLYTANSSIT PEURUNGASSA

06.07.2019

Kun kuulin, että saunanlämmityksen maailmanmestaruudesta kisataan aivan Suomen sydämessä, kutsuin ystäväni Sädekeijun mukaan katsomaan tuota hauskalta kuulostavaa kilpailua. Paikan päälle Kylpylähotelli Peurungan rannalle olikin rakennettu monta telttaa, joiden edessä kisaajat pilkkoivat puita kiukaaseen vimmatusti. Kilpailijoita oli Suomen lisäksi myös ainakin Japanista ja Saksasta. Oli käyty alkuerät ja seuraavaksi oli vuorossa välierät. Jännitystä riitti ihan loppuhöyryille saakka.

Keksimme Sädekeijun kanssa kisoihin kivan tanssin, jonka opetimme yleisöllekin. Kylläpä kaikki osasivat lopuksi tanssia löylytanssia hienosti! Kisojen loputtua kaikkein vikkelimmin saunansa lämmittäneet kruunattiin koko kisan voittajiksi. Kisoja seurattiin ympäri maailman, ja voittajat saivat hymyillä lämpimästi. 

Kylläpä kaikki osasivat lopuksi tanssia löylytanssia hienosti!

Kisapäivän lopuksi menimme tietysti keijun kanssa saunaan. Peurungassa onkin muuten saunomisen lisäksi vaikka mitä kivaa meille lasten kanssa leikkimisestä ja hauskasta puuhasta pitäville tontuille. Kurkista videon katsomisen jälkeen  kivat tekemiset vaikka sivulta Peurunka perheille.

Saunanlämmityksen maailmanmestaruuskisoja vietetään jatkossakin, menen takuulla katsomaan seuraaviakin kisoja!

Kisainnolla,

Santtutonttu

Peurungan Kylpylä

löytyy osoitteesta Peurungantie 85, Laukaa. Tuolla risusaaren rannalla niitä telttasaunoja lämmiteltiin vimmatusti. 

Lue seikkailustani Peurungassa esikoiskirjastani, niin yllätyt mitä kaikkea tuolta löytyykään lapsille.