JOKIPIIN PELLAVIA KINKAMON PIRTILLÄ

21.06.2021

Eräänä kauniina kesäpäivänä osuin matkallani Keuruulle. Astelin rauhallista metsäpolkua ja kuuntelin käen kukuntaa. Tuoreiden kuusenkerkkien välistä pilkottivat hulppeat hirsirakennukset ja ilmassa leijui savusaunan tuoksahdus. Pakkohan minun oli kääntyä katsomaan, mistä tuoksu tuli.

Tämä paikka on nimeltään Kinkamon Pirtti, joka sijaitsee Poskijärven rannalla. Kun katsot järveä kartasta, se on kuin piippalakkinen tonttu, jolla on tosi iso nenä.

Minulla on ihan aina mukanani pellavainen pefletti ja saunatyyny. Pidemmille matkoille otan mukaani myös piitkänpitkän laudeliinan. Niissä kaikissa olen minä! Kuvissa juoksen iloisena saunaan vihta ja kiulu kädessä tai heitän kunnolla löylyä. Yhdessä kuvassa olen vannassa kylpemässä. Oletkos koskaan vihtonut samalla kun istut vedessä? Se se vasta hauskaa touhua on!

Minulla on aina mukanani pellavainen pefletti ja saunatyyny.

Nämä saunapellavaiset on minulle kutonut ihan ikiomiksi Jokipiin Pellava. Olisi muuten tosi jännää käydä katsomassa, miten laudeliina oikein kudotaan. Jokipiin Pellavan kutomossa on tehty tekstiileitä jo hirmu kauan, yli sata vuotta, joten taito on hyppysissä siellä. Tiesitkös muuten, että pellava vain kiiltää, pehmenee ja kaunistuu, kun sitä pitää ja pesee? 

Minut on kutsuttu aika moneen kivaan saunaan vierailulle - niinpä oma pefletti ja tyyny on aika viisasta ottaa jo kotikolosta mukaansa. Tässäpä hyvä vinkki sinullekin seuraavalle reissullesi!

Pehmein terveisin,

Santtutonttu

Kinkamon pirtti

Pirtin iloinen väki, tunnelmalliset majoitustilat ja tuoksuvaiset saunat löytyvät Kinkamontieltä Keuruulta. 

Ei muuta kuin isonenäiseen tonttu-ukkojärveen pulahtamaan suoraan saunasta!

Jokipiin Pellava

sijaitsee Seinäjoesta alaspäin ja Jalasjärvestä ylöspäin, sanoisi veljeni pikku Seikka.

Osoite on Pellavatehtaantie 35, Jokipii.

Käy katsomassa idyllistä tehtaanmyymälää samalla kun hypistelet pehmeitä pellavia.