HYVÄÄ JOULUSAUNAA

24.12.2020

Mikä on parasta joulussa? Minusta se on joulusaunan valmistelu, lämmitys ja itse saunominen! Voisin viettää saunan lämmössä koko joulun, mutta kyllä minulle ja ystävilleni joulun muutkin herkut maistuvat: lanttu- ja perunalaatikko, porkkanalaatikko, joulukala ja tietysti kinkku. 

Jouluaattona haluan ilahduttaa metsäystäviäni ripustamalla lumiseen kuuseen itse tekemiäni koristeita. Sytytän saunani oven eteen lyhdyt ja lämmitän kiukaan. Voi sitä riemua, kun pääsen heittämään ensimmäiset löylyt!

Voi sitä riemua, kun pääsen heittämään ensimmäiset löylyt!

Tiesitkö, että ihmisten saunoissa asuvia saunatonttuja on tapana muistaa aina jouluna? Itse pidän riisipuurosta, mutta moni saunatonttuystäväni pitää ruis- tai ohrapuurosta. Jollet ole varma, saunooko oma oma tonttusi alku- vai jälkilöylyissä, puuro kannattaa viedä evääksi lauteille jo heti kiuasta sytyttäessäsi. Jollei kippoon olekaan koskettu, tuo se uudelleen lauteille jälkilämpöihin. Aamulla saatat yllättyä!

Seuraavaksi lähden keräämään havuja jouluisen saunani rappusille. Toivotan teille kaikille hirmuisen hienoa joulua ja lämpöisiä joulusaunan löylyjä!

Jouluterveisin Santtutonttu