Mistä kaikki tonttuilu alkoi?

Kymmenvuotista taidealan yrittäjyyttäni juhlistaakseni aloin alkuvuonna 2017 kehitellä ideaa lastenkirjasta. Tarinan tonttu voisi vierailla aivan oikeissa paikoissa. Tarinallistaminen olisi mukava projekti, etenkin kun sen voisi tehdä yhteistyössä upeiden matkailukohteiden kanssa. Lastenkirja Keski-Suomesta pääsi osaksi Suomen itsenäisyyden
satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Koska saunominen on lähellä Santtutontun
sydäntä, mukaan saatiin myös Saunamaakuntahanke. Kirjaidea vaikutti niin mukavalta, että useampikin taho halusi ehdottomasti olla mukana kirjassa.

Heti alusta alkaen halusin seikkailuun lähtevälle tontulle omat nettisivut. Kirjan tarinan kirjoittamisen ja kuvittamisen lisäksi myös sivujen tekstit sekä kuvitus vaativat aikaa. Oma prosessinsa oli myös logon suunnittelu ja EU-tavaramerkin hakeminen sille. Hienoa olisi jossain vaiheessa saada myös ihan oikea Santtu-pehmo!

Esikoiskirjani putkahti painotalosta ulos Suomen juhlavuoden loppupuolella. Koko perheen kirjasta selvisi, mistä Santtu uuden kotinsa löysi ja minne jäikään talvea viettämään.

Hahmoasu valmistui ja Santtu alkoi satuseikkailla ihan oikeastikin, sekä tapahtumissa että videoissa yhdessä ystävänsä Sädekeijun kera.

Nyt uutta jännää tuo kirjojen kirjoittamisen ja kuvittamisen lisäksi matkailupelin suunnittelu kolmen toimijan kanssa yhteistyössä sekä matkailuhankkeeseen osallistuminen. Saa nähdä, kuinka pian on taas uutta hienoa kerrottavaa!

Toivon sinulle upeita hetkiä tonttumaisten juttujen parissa, toivottavasti saat Santtutontun seurassa yhtä huikeita hetkiä kuin minulla on ollut ilo kokea!

Saunanlämpöisin inspiroivin terveisin,

Pia-Maria
Kirjailija, kuvittaja ja taiteilija Pia-Maria Pohto

Mitä Santtutonttu
voi tarjota sinulle?

Katso video

Mukaan seikkailuun

Ehdota kivaa paikkaa mukaan Santun kirja- tai videoseikkailuun. Tai ehkäpä haluat lapsesi mukaan Santun matkaan?

Tapahtumat

Kaipaako tapahtuma elävöittämistä tai ehkä liikunnallista ohjelmanumeroa? Santtutonttu tulee mielellään Sädekeijun kanssa tapahtumaasi.

Yhteistyö

Mitä muuta Santtutonttu voisi tarjota juuri sinulle. Kenties haluat olla mukana kehittämässä Santtutontun matkailupeliä?

Yhteistyössä / jäsenenä

suomen yrittäjät
Sauna from finland
saunamaakunta