Santtutontun seikkailut kirjana

Tilaa kirja Taidemetsän puodista

Tue paikallista!

Santun esikoiskirja kertoo paikallisista matkailukohteista Keski-Suomessa. Tottahan se on myös kirjoitettu paikan päällä. Lue, mitä kaikkea kivaa keskellä Suomea voikaan tehdä – ja miten mukavaa Santulla oli seikkaillessaan!

Ennen kuin pääsette niihin tutustumaan kunnolla koko perheen voimalla, tarina pitää kaiken hauskuuden mielessä. Sitten vain heti reissuun, kun se on taas mahdollista!

Eräänä päivänä pikku tomminkainen katsahti pihalla suksiinsa ja alkoi hyräillä:              

Jos nyt nappaan sukseni
ja niille astahdan,
ja enää näen kotini kun taakse katsahdan,
niin minne oma latuni mut suksineni veisi?
Kai ihan minne vaan se minut viedä voisi?
Mä vain päätän sen:
matkaan NYT lähden,
ja kohti uutta kotia etenen seikkaillen. 

 – Jospa otankin nämä sukset ja hiihdän aina vain eteenpäin? Otan tarpeeksi evästä mukaan, hyppään näille ja jatkan vain, pulpahti tomminkaisen suusta. Se tuijotti silmät pyöreinä suksiinsa.  – Näillä vain! se sanoi ja hipaisi myös sauvojaan. 

Ajatus tuntui aluksi hullulta. Eikös metsänväen tulisi pysyä kotosalla ja tehdä niitä asioita, joita se oli tehnyt aina ennekin? Toisaalta, olivathan äiti ja isäkin joskus lähteneet kodeistaan maailmalle. Missähän vaiheessa tontut yleensä lähtevät etsimään uutta kotia? Olisiko pitänyt mennä jo?

Ote kirjasta Santtutontun matka Suomen sydämessä

Lapset ja lemmikit mukaan

Seuraavat kirjat ovat jo tekeillä. Esikoiskirjan tapaan niihinkin saa lähettää lasten ja lemmikkien kuvia, jotta nämä pääsisivät mukaan kirjojen jännittävään kuvitukseen ja tarinaan. He voivat jopa esiintyä kirjoissa aivan omilla nimillään!

Tulevia kirjoja

Santtutonttu - Arvaas Missä?

Santtutonttu vietti ensimmäisen reissutalvensa Saunakylän Virpiön savusaunaa lämmitellen ja löylyn hengen saunatarinoita kuunnellen. Se halusi ryhtyä ihan oikeaksi saunatontuksi ja onkin nyt koko Suomen ikioma Saunatonttu!

Santun seikkailut kertovat hirmuisen mielenkiintoisista alueista, joissa on vaikka mitä nähtävää ja koettavaa – on vesiurheilua ja luontoretkeilyä, jännittäviä eläimiä ja paljon hupia. Lähetä ihmeessä lapsesi tai  lemmikkisi kuva mukaan kirjoihin, niin pääset julkaisupäivänä jännittämään, onko hän mukana seikkailukirjojen kuvituksessa!

Seuraavana askeleena on muuten suunnitteilla koko perheen peli!

saunataian salaisuus

Tässä koko perheen kirjassa ovat jo alkukappaleet kirjoitettuina ja kuvat piirrettyinä sekä muutama hieno saunakohdekin vierailtuna.  Tässä huiman jännittävässä seikkailukirjassa ratkeaa ikivanha saunan salaisuus sauna saunalta. Mistä kaikesta salaisuus koostuu? Mikä on täydellisen löylyn taika? Mistä se löytyy ja mitkä asiat auttavat taian löytämisessä? Miten ikivanha metsästä löytynyt kirja liittyy salaisuuteen? Tiedätkö taianomaisia suomalaisia saunoja, joiden avulla tuo salaisuus voisi aueta?

Lue lisää täältä