TUE PAIKALLISTA

Santun esikoiskirja kertoo paikallisista matkailukohteista Keski-Suomessa. Tottahan se on myös kirjoitettu paikan päällä. Lue, mitä kaikkea kivaa keskellä Suomea voikaan tehdä – ja miten mukavaa Santulla oli seikkaillessaan! Ennen kun pääsette itse niihin tutustumaan koko perheen voimalla, tarina pitää kaiken hauskuuden mielessä. Sitten vain heti reissuun, kun se on taas mahdollista!

Tuethan paikallista – kirjan hinta nyt 25 eur (norm. 28,20)

 

LAPSET JA LEMMIKIT MUKAAN

Seuraavat kirjat ovat jo tekeillä. Esikoiskirjan tapaan niihinkin saa lähettää lasten ja lemmikkien kuvia, jotta nämä pääsisivät mukaan kirjojen jännittävään kuvitukseen ja tarinaan. Halutessasi he esiintyvät kirjassa aivan omilla nimillään!

LÄHETÄ LAPSESI KUVA

KIRJAT OIKEISTA PAIKOISTA JA LAPSISTA

Santtutonttu seikkailee kirjoissaan paikoissa, jotka ovat aivan oikeasti olemassa! Kun perhe on lähdössä reissun päälle, lasten kanssa on mukava tutustua kohteeseen etukäteen näiden reissukirjojen avulla. Heleäsävyisten yksityiskohtien lisäksi voi nähdä kirjan kuvissa tuttuja kasvoja ja nimiä, sillä vanhemmat saavat lähettää lastensa (ja lemmikkiensä!) kuvia Santtutonttu-kirjojen kuvitukseen ja tarinaan. Kirjojen taika piilee hykerryttävissä sanavalinnoissa, rikkaassa kielessä, loruissa ja kauniissa pastellikuvituksesta. Kaikkein hauskinta on, että Santtutonttu  on itsekin aivan oikeasti olemassa! Se satuseikkailee yksin, kaksin tai kolmin ystäviensä Sädekeijun ja Pelle-Akustin kanssa erilaisissa tapahtumissa. Katso Ajankohtaista -sivulta, missä voit sen seuraavaksi tavata.

 

ESIKOISKIRJA

LASTENKIRJA KESKI-SUOMESTA

Santtu-tontun matka Suomen sydämessä on kovakantinen kauniisti kuvitettu kirja lapsiperheille. Kirja oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja sai parhaaksi valittujen ohjelmaprojektien joukkossa Suomi 100-kunniakirjankin!  Kirjassa Santtu haluaa nähdä jännittäviä paikkoja ja myös etsiä itselleen oman uuden kodin. Reissullaan se tapaa ihan oikeasti olemassa olevia lapsia ja tutustuu keskellä Suomea sijaitseviin hauskoihin oikeisiin paikkoihin ja ihastuu saunojen lämpöön.

Tarinassa mainitaan nimeltä kohteet, jotka ovat olleet mukana teoksen toteutuksessa. Sadun avulla niihin voi tutustua lasten kanssa mukavasti kotisohvalta käsin. Kohteista kerrotaan mukavasti kuvaillen ja vähän opastaenkin. Näin perheessä tiedetään jo etukäteen, miten missäkin paikassa toimitaan ja mitä erilaisissa paikoissa voi tehdä. Voipa kirjan kuvituksessa nähdä tuttujakin, sillä vanhemmat saivat lähettää lastensa kuvia mukaan kuvitukseen.

Kovakantinen, lankasidottu ja laminoitu, sivumäärä: 80
Koko: A4 vaaka,  ISBN: 978-952-93-9435-7

TILAA KIRJA TÄSTÄ

 

TOINEN KIRJA

SANTTUTONTTU – ARVAAS MISSÄ?

Santtutonttu vietti talvensa Saunakylän Virpiön savusaunaa lämmitellen ja löylyn hengen saunatarinoita kuunnellen. Se halusi ryhtyä ihan oikeaksi saunatontuksi, ja onkin nyt Suomen oma Saunatonttu! Seuraava kirja on tekeillä – se kertoo hirmuisen mielenkiintoisesta alueesta, jossa on vaikka mitä nähtävää ja koettavaa – on vesiurheilua ja luontoa, jännittäviä eläimiä ja paljon huvia! Lähetä ihmeessä lapsesi tai saunovan lemmikkisi kuva mukaan kirjaan suoraan etusivulta, niin pääset jännittämään kirjan julkaisuhetkeä! Alue, josta kirja kertoo, julkistetaan pian!

Seuraavat askeleet ovat käännösversio, e-kirja sekä linkitys Santtutontun matkailupeliin!

 

KOLMAS KIRJA

Ikivanhan saunataian salaisuus

Tässä koko perheen kirjassa ovat jo alkukappaleet kirjoitettuina ja muutama hieno saunakohdekin vierailtuna. Mukaan mahtuu lisääkin kivoja paikkoja! Tässä huiman jännittävässä seikkailukirjassa ratkeaa ikivanha saunan salaisuus sauna saunalta. Mistä kaikesta salaisuus koostuu? Mikä on täydellisen löylyn taika? Mistä se löytyy ja mitkä hahmot auttavat taian löytämisessä? Miten ikivanha metsästä löytynyt kirja liittyy salaisuuteen? Tiedätkö taianomaisia suomalaisia saunoja, joiden avulla tuo salaisuus voisi aueta? Kerro ihmeessä meillekin: info@santtutonttu.fi

Seuraavat askeleet ovat käännösversio, e-kirja sekä linkitys Santtutontun matkailupeliin!

LÄETÄ LAPSESI KUVA

REISSAAVA TONTTU

Eräänä päivänä pikku tomminkainen katsahti pihalla suksiinsa ja alkoi hyräillä:              

Jos nyt nappaan sukseni
ja niille astahdan,

ja enää näen kotini kun taakse katsahdan,
niin minne oma latuni mut suksineni veisi?
Kai ihan minne vaan se minut viedä voisi?
Mä vain päätän sen:
matkaan NYT lähden,

ja kohti uutta kotia etenen seikkaillen. 

 – Jospa otankin nämä sukset ja hiihdän aina vain eteenpäin? Otan tarpeeksi evästä mukaan, hyppään näille ja jatkan vain, pulpahti tomminkaisen suusta. Se tuijotti silmät pyöreinä suksiinsa.  – Näillä vain! se sanoi ja hipaisi myös sauvojaan. 

Ajatus tuntui aluksi hullulta. Eikös metsänväen tulisi pysyä kotosalla ja tehdä niitä asioita, joita se oli tehnyt aina ennekin? Toisaalta, olivathan äiti ja isäkin joskus lähteneet kodeistaan maailmalle. Missähän vaiheessa tontut yleensä lähtevät etsimään uutta kotia? Olisiko pitänyt mennä jo?

Ote Santtu-tontun matka Suomen sydämessä -kirjasta

TILAA KIRJA

LUKIJAN KOMMENTTI KIRJAILIJALLE

Tekstisi on sujuvaa, hyvin sidosteista, helppolukuista ja luovaa. Ajatuksesi kulkee jouhevasti mielikuvitusrikkaassa mielenmaisemassasi. Mielesi kuiskaa sanoja rytmikkäästi”

Heikki K. Lyytinen, tietokirjailija, Jyväskylä

LUKIJAN KOMMENTTI

Kirja on ihan mahtava kannesta kanteen.”

Risto Maraste, Jyväskylä

LUKIJAN KOMMENTTI

“Santtu-tonttu seikkailee tutuissa keskisuomalaisissa maisemissa. Tarinasta löytyy lapselle tuttuja ja ihan uusiakin kiehtovia hahmoja. Santtu- tontun matka on mielikuvitusta rikastava ja lämminhenkinen tarina! Sadusta tulee hyvä mieli.”

Elisa Muhonen, kirjan lukuhetkellä 5-vuotiaan ja kouluikäisten poikien äiti, Kivijärvi / Kuopio

LUKIJAN KOMMENTTI

“Lapsuuden arvokkaita kokemuksia ovat lukutuokiot. Santtu-tontun tarina tarjoaa iloisen lukumatkan Keski-Suomeen. Hykerryttävät sananvalinnat kutittavat mieltä, ja kauniit kuvat tarjoavat silmänruokaa ja jutunjuurta niin lapsille kuin aikuisillekin. Äidinkieltä opitaan ensisijaisesti kokemalla; niinpä tarinoiden parissa vietetty aika kantaa pitkälle”
Anu Vaskonen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, Muuramen lukio

UUSI SEIKKAILU ALKAA

Santtutontun saunantäyteisiin reissukirjoihin on ilmoittautunut jo kohteita mukaan, mutta vielä taitaa mahtua: ilmoita kiva kohde osoitteeseen info@santtutonttu.fi