LASTENKIRJA KESKI-SUOMESTA

Santtu-tontun matka Suomen sydämessä on kovakantinen kauniisti kuvitettu kirja lapsiperheille. Kirja oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja sai parhaaksi valittujen ohjelmaprojektien joukkossa Suomi100-kunniakirjankin!  Kirja kertoo tontusta, joka haluaa nähdä jännittäviä paikkoja ja myös etsiä itselleen oman kodin. Reissullaan se tapaa ihan oikeasti olemassa olevia lapsia ja tutustuu keskellä Suomea sijaitseviin hauskoihin oikeisiin paikkoihin ja ihastuu saunojen lämpöön.

Tarinassa mainitaan nimeltä kohteet, jotka ovat olleet mukana teoksen toteutuksessa. Sadun avulla niihin voi tutustua lasten kanssa mukavasti kotisohvalta käsin. Kohteista kerrotaan mukavasti kuvaillen ja vähän opastaenkin. Näin perheessä tiedetään jo etukäteen, miten missäkin paikassa toimitaan ja mitä erilaisissa paikoissa voi tehdä. Voipa kirjan kuvituksessa nähdä tuttujakin, sillä vanhemmat saivat lähettää lastensa kuvia mukaan kuvitukseen. Ihanassa polveilevassa tarinassa, rikkaassa kielessä loruineen sekä kauniissa pastellitöissä on kirjan upea taika!

Kovakantinen, lankasidottu ja laminoitu, sivumäärä: 80
Koko: A4 vaaka,  ISBN: 978-952-93-9435-7

TILAA KIRJA HETI TÄSTÄ

MITÄ SULOISESTA SAUNATONTUSTA KERROTTIINKAAN?

Mitä kaikkea mediassa onkaan näkynyt lastenkirjasta ja Santusta:

Suomi 100-sivusto
Keskisuomalainen
Keski-Suomen Yrittäjät
KauppaSuomi -lehti
Jämsän Seutu -lehti
Muuramelainen, sis.
Joulusaunarauhan julistus 2017, Ksml
Joulusaunarauhan julistus, YouTube
Kirjailija-kuvittajan sivusto

Teostiedot mm.:
Pirkanmaan kirjasto
Nokian kaupunginkirjasto, lasten uutuudet
Vanamo-kirjastot

(Kirja on lainattavissa useissa kirjastoissa ympäri Suomen)

REISSU-SANTTU

Eräänä päivänä pikku tomminkainen katsahti pihalla suksiinsa ja alkoi hyräillä:              

Jos nyt nappaan sukseni
ja niille astahdan,

ja enää näen kotini kun taakse katsahdan,
niin minne oma latuni mut suksineni veisi?
Kai ihan minne vaan se minut viedä voisi?
Mä vain päätän sen:
matkaan NYT lähden,

ja kohti uutta kotia etenen seikkaillen. 

 – Jospa otankin nämä sukset ja hiihdän aina vain eteenpäin? Otan tarpeeksi evästä mukaan, hyppään näille ja jatkan vain, pulpahti tomminkaisen suusta. Se tuijotti silmät pyöreinä suksiinsa.  – Näillä vain! se sanoi ja hipaisi myös sauvojaan. 

Ajatus tuntui aluksi hullulta. Eikös metsänväen tulisi pysyä kotosalla ja tehdä niitä asioita, joita se oli tehnyt aina ennekin? Toisaalta, olivathan äiti ja isäkin joskus lähteneet kodeistaan maailmalle. Missähän vaiheessa tontut yleensä lähtevät etsimään uutta kotia? Olisiko pitänyt mennä jo?

Ote Santtu-tontun matka Suomen sydämessä -kirjasta

LUKIJAN KOMMENTTI KIRJAILIJALLE

Tekstisi on sujuvaa, hyvin sidosteista, helppolukuista ja luovaa. Ajatuksesi kulkee jouhevasti mielikuvitusrikkaassa mielenmaisemassasi. Mielesi kuiskaa sanoja rytmikkäästi”

Heikki K. Lyytinen, tietokirjailija, Jyväskylä

LUKIJAN KOMMENTTI

“Santtu-tonttu seikkailee tutuissa keskisuomalaisissa maisemissa. Tarinasta löytyy lapselle tuttuja ja ihan uusiakin kiehtovia hahmoja. Santtu- tontun matka on mielikuvitusta rikastava ja lämminhenkinen tarina! Sadusta tulee hyvä mieli.”

Elisa Muhonen, 5-vuotiaan ja kouluikäisten poikien äiti, Kivijärvi / Kuopio

LUKIJAN KOMMENTTI

“Lapsuuden arvokkaita kokemuksia ovat lukutuokiot. Santtu-tontun tarina tarjoaa iloisen lukumatkan Keski-Suomeen. Hykerryttävät sananvalinnat kutittavat mieltä, ja kauniit kuvat tarjoavat silmänruokaa ja jutunjuurta niin lapsille kuin aikuisillekin. Äidinkieltä opitaan ensisijaisesti kokemalla; niinpä tarinoiden parissa vietetty aika kantaa pitkälle”
Anu Vaskonen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, Muuramen lukio

UUSI SEIKKAILU ALKAA

Seuraavaan Santtutontun reissukirjaan on ilmoittautunut kohteita mukaan. Vielä mahtuu: ilmoita kiva kohde osoitteeseen info@santtutonttu.fi